Sivut

9. tammikuuta 2013

Tulevan vuoden suunnitelmia

Vuosi vaihtui päälle viikko sitten ja olisi kait aika miettiä tämän vuoden suunnitelmia ja kerrata mennyttä vuotta. 

Syksy 2012

Elokuussa kävimme katsomassa pentuja Cardiwe's kennelissä ja myöhemmin saimme tietää, että meille kotiutuisi "pikku-Siri". Pennun nimestä kävimme miehen kanssa pientä vääntöä mutta lopulta päädyimme Siruun, joka on kyllä niin pennun näköinen nimi. :) Minulle iski kamala stressi siitä, miten pärjäisin pennun kanssa ja lähipiiri sai kuunnella vuodatusta asiasta useaan otteeseen.

Siru 1vko (c) Heidi Ruoho

Viimein elokuu vaihtui syyskuuksi ja Sirun kotiinhakupäivä koitti. Autossa Siru ulisi ihan hetken kun lähdettiin ajamaan kasvattajan luota pois mutta hiljeni pian ja se nukkui suurimman osan automatkasta. Syyskuu sujui pentua sosialistaessa ja koira-arkeen totutellessa. Syyskuun loppupuolella Siru pääsi moikkaamaan ensimmäistä kertaa porukoiden Sara-koiraa.

Sirun ensimmäisiä päiviä uudessa kodissa

Sirun ensimmäisiä päiviä uudessa kodissa

Lokakuun alussa käytiin ottamassa ensimmäiset rokotukset ja treffaamassa kertaa koikkeripoika-Tuiskua. Pentujen leikit olivat aika hurjia sisätiloihin, joten olemme jatkaneet treffailua ulkotiloissa. Tuisku ja Sirua muutaman kuukauden vanhempi Lilli-sheltti ovat olleet Sirun ehdottomia lempparikavereita, joiden kanssa on aina kiva päästä peuhaamaan. Kaikkein mukavinta vielä on, että molemmat asuvat ihan lähellä. :) Lokakuun loppupuolella maahan satoi valkoinen lumipeite, joka on ollut Sirulle heti alusta pitäen maailman mahtavin asia sekä käytiin ensimmäistä kertaa shelttilenkillä.

Marraskuun alkupuolella kävimme jälleen eläinlääkärillä ottamassa tehosterokotuksen ja kuun puolenvälin paikkeilla aloitimme Turun shelttikerhon järjestämän pentukurssin, joka jatkui lähes jouluun asti. Oikein yllätyin miten tuosta pienestä hyperaktiivisesta duracel-pupusta kuoriutui treenatessa tosi kärsivällinen ja tottelevainen pieni koira.

Lilli ja Siru tanssahtelee. (c) Ronja H.

Tulevana vuonna yritämme:

Löytää meille sopivan harrastuksen.
- Ensi viikolla alkaa rally-tokon alkeisryhmä, joka mahdollisesti jatkuu tokon alkeiskurssilla myöhemmin keväällä. Yritin saada meitä alunperin tokon alkeisryhmään mutta kaikki aivan alkuvuoden kurssit olivat täynnä, joten otin käyttöön suunnitelma B:n rally-tokon alkeiden muodossa. Agility jäi myös vähän kutkuttamaan, joten kyselin lisätietoja paikallisen agilityseuran seuraavasta agilityn alkeisryhmästä ja heillä olisi kuulemma useampi ryhmä aloittamassa maalis-huhtikuun vaiheessa. Siru menisi silloin vielä pentukurssille ikänsä puolesta mutta pelkään, että neidin ekat juoksut alkavat juuri silloin..

Käydä kokeilemassa paimentamista.
- Olisi niin mahtavaa päästä tulevana kesänä kokeilemaan paimentamista Sirun kanssa, sillä olisi hauska nähdä minkä verran paimennusviettiä meidän kaupunkikoiralla on jäljellä.

Käydä mätsäreissä ja koiranäyttelyssä.
- Tämän viikon sunnuntaina mennään ensimmäistä kertaa mätsäriin harjoittelemaan näyttelykäyttäytymistä. Saa nähdä miten sujuu! Ehkä mahdollisesti suunnitelmissa olisi myös keväällä järjestettävä shelttien erkkari.

Katsotaan nyt mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. :)

2 kommenttia:

  1. Joo tulkaa erkkariin!! :) Mun ois tarkotus ilmottaa Siri ja Ava sinne eli tulossa olen myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis kyllä semmosen välimatkan päässä, että sinne vois lähteä. :) Ja olis niin kiva nähdä teidätkin!

      Poista